Sant eller falskt?

Sant eller falskt är serien där vi slår hål på myter i gymvärlden – eller bekräftar sanningar! Till vår hjälp har vi bjudit in experter inom olika områden, allt från läkare till näringsfysiologer, så att vi verkligen får reda på sanningen. Programledaren för Sant eller falskt heter David Haroun som är PT och träningsprofil på TikTok. Spana in avsnitten så kommer du lära dig massor – och skratta!

VÄRLDENS STARKASTE MAN ÄTER 8 000 KALORIER OM DAGEN – SANT ELLER FALSKT?

Ska du bli stark måste du äta mycket. Ska du bli världens starkaste måste du äta, ja hur mycket? Kolla in avsnittet där Magnus Samuelsson berättar hur mycket, och vad, han åt när han blev världens starkaste man!

PROVTRÄNA PÅ MEMBER 24

Endast 99 kr

FÄRRE REPETITIONER GÖR DIG STARKARE – SANT ELLER FALSKT?

Magnus Samuelsson, AKA världens starkaste man, har av förklarliga skäl rätt bra koll på vad som gör dig stark. I det här avsnittet svarar han på om färre repetitioner gör dig starkare än fler. Dessutom berättar han hur han gick till väga för att bli världens starkaste man. Efter du sett avsnittet kan du spana in Magnus 10-dagars träningsschema här!

DU BLIR SMARTARE AV ATT TRÄNA – SANT ELLER FALSKT?

Träning har många fördelar, det är inget nytt. Men kan träning till och med göra dig smartare? Björn Hedensjö är expert på alla effekter träning har på din hjärna – och han är här för att ge dig svaret!

DU BLIR MER VÄLTRÄNAD MED DYRA PRYLAR – SANT ELLER FALSKT?

Dyra träningsprylar är kul! Men ger det någon effekt på din träning? Det svarar psykologen och författaren Björn Hedensjö på. Han reder dessutom ut om viktnedgång är en bra motivation. Spana in avsnittet nu!

DET ÄR FARLIG ATT TRÄNA NÄR DU ÄR FÖRKYLD – SANT ELLER FALSKT?

Är det farligt att träna när du är förkyld? En fråga du nog ställt dig många gånger i livet. Många spekulerar, men i Sant eller falskt tar vi reda på sanningen! Därför har vi bjudit in Tracy Ghattas AKA Dr Tracy. Tracy är ST-läkare i allmänmedicin, träningsentusiast och en omtyckt TikTok-profil. Så vad är svaret? Det ser du i avsnittet! Där får du också reda på om det är farligt att träna bakis.

Följ alltid Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer för att undvika smittspridning.

PRE WORKOUT ÄR FARLIGT – SANT ELLER FALSKT?

Pre workout är något väldigt omdebatterad i träningsvärlden. Är det farligt? Hur ska man veta att en specifik pre workout är säker? Och kan man inte bara dricka en kopp kaffe istället? Det finns många frågor och funderingar. För att få reda på sanningen om pre workout faktiskt är farligt har vi bjudit in ST-läkaren Tracy Ghattas AKA Dr Tracy. Kolla in avsnittet där hon ger dig svaret!

VEGANSKT PROTEIN GÖR DIG STARKARE ÄN ANIMALISKT – SANT ELLER FALSKT?

Vegetarianer och köttätare – två grupper som av förklarliga skäl inte alltid kommer överens. Men hur är det egentligen när det kommer till proteinintag? Är veganskt protein lika bra som animaliskt? Eller till och med bättre? För att få reda på sanningen har vi frågat Anki Sundin – näringsfysiolog, författare och föreläsare. Hon kan allt om mat och näring. Dessutom har hon tagit SM-guld i bänkpress, så hon om någon borde veta vad du ska äta om du ska bli stark. Kolla in avsnitten nu!

HITTA DITT NÄRMASTE MEMBER 24 GYM!

SE BILDER OCH LÄS MER

FRUKOSTEN KICKSTARTAR DIN FETTFÖRBRÄNNING – SANT ELLER FALSKT?

Många säger att frukosten är otroligt viktigt för att kickstarta din fettförbränning. Är det sant eller är det falskt? Vi har frågat näringsfysiologen Anki Sundin som kan allt om matens påverkan på kroppen. Så om det är någon som vet sanningen så är det hon. I avsnittet berättar hon dessutom vad hon tycker om alla trender där du fastar för att gå ner i vikt.

PROVTRÄNA PÅ MEMBER 24

Endast 99 kr

DU GÅR INTE NER I VIKT AV ATT BRÄNNA FETT – SANT ELLER FALSKT?

Det finns många olika anledningar att träna, men ett mål för många är att gå ner i vikt. Hur du bäst lyckas med detta är omtvistat. I detta avsnittet av Sant eller falskt tar vi reda på om du går ner i vikt av att bränna fett. En konstig fråga kan du kanske tycka, men allt är inte så självklart som man kan tro. Spana in avsnittet så får du svaret!

STYRKETRÄNING ÄR BÄST OM DU VILL GÅ NER I VIKT – SANT ELLER FALSKT?

Det finns många olika teorier om vilken träning som är mest effektiv om du vill gå ner i vikt. Något många brukar påpeka är att styrketräning är bäst. Stämmer det verkligen? Det reder vi ut i detta avsnittet av Sant eller falskt!